Skolebestyrelsen arbejder med mange forskellige forhold. Det kan være alt fra, hvordan dagligdagen skal planlægges, til høringssvar og budgetplaner. Det kan være projekter i lokalsamfundet eller samarbejder på tværs af skoler. Den er altså ikke nede i personsager, men arbejder med de brede linjer for at sikre og være med til at lave den bedste skole i Jystrup.
Skulle der være noget feedback - ris som ros, er du meget velkomne til at skrive til skolebestyrelsens formand eller kontakte de enkelte medlemmer for en samtale. Kontaktinformationerne finder du på siden om medlemmer af skolebestyrelsen.
Møder for 2023-2024 i skolebestyrelsen
30. august
28. september
30. oktober
6. december
9. januar
20. februar
11. april
14. maj
11. juni
Folketinget har vedtaget, at der på alle folkeskoler i Danmark skal være en skolebestyrelse. Skolebestyrelsens sammensætning kan variere fra skole til skole, men folkeskoleloven angiver, at forældrene altid skal have flertal. I skolebestyrelsen samarbejder forældre, elever og skolens personale om udviklingen af skolen.
Skolebestyrelsen har indflydelse på alle områder, der vedrører skolens virksomhed inden for rammerne af folkeskoleloven og kommunens styrelsesvedtægt. Skolebestyrelsen har en række pålagte opgaver ifølge folkeskoleloven og skal gennem principper sætte retning for skolen virksomhed.
Skolebestyrelsens opgave er at fastsætte principper for skolens virksomhed:
- Undervisningens organisering (fastlægge elevernes undervisningstimetal på hvert klassetrin, skoledagens længde, understøttende undervisning, holddannelse, samarbejdet med lokalsamfundets kultur-, folkeoplysnings-, idræts- og foreningsliv, udbud af valgfag, specialundervisning på skolen og elevernes placering i klasser)
- Samarbejdet mellem skole og hjem og skolens og forældrenes ansvar i samarbejdet
- Underretning af hjemmene om elevernes udbytte af undervisningen
- Arbejdets fordeling mellem lærerne
- Fællesarrangementer for eleverne i skoletiden
- Lejrskoleophold, udsendelse i praktik og lignende
- Skolefritidsordningens virksomhed.
Skolebestyrelsen fastsætter ordensregler og værdiregelsæt for skolen. Disse regler skal bidrage til elevernes trivsel og til et godt undervisningsmiljø på skolen.
Skolebestyrelsen skal også godkende skolens budget, der skal understøtte bestyrelsens principper og ønsker. Skolebestyrelsen fører tilsyn med skolens virksomhed hvilket gøres gennem redegørelser fra skolens leder på skolebestyrelsesmøderne, og tilsynet omfatter bl.a.:
- Kvalitet i undervisningen
- Elevernes trivsel
- Skolens arbejde ud fra skolebestyrelsens fastsatte principper
Alle forældre, der har indskrevet barn på skolen, kan stille op som kandidat til skolebestyrelsesvalget, også selvom barnet ikke er startet i skolen endnu. Der er dog nogle retningslinjer i forhold til forældremyndighed, hvis man som forælder også arbejder på skolen mv. Skolelederen kan oplyse om dette og det fremgår at Undervisningsministeriets bekendtgørelse om valg af forældrerepræsentanter til skolebestyrelsen.
Se Styrelsesvedtægt for Ringsted Kommunes skolevæsen som sætter rammerne for skolebestyrelsens virke.